Bra att veta

Bra att veta!

Vi välkomnar dig som kund till Timjan & Träd!

Här har vi samlat information som förhoppningsvis ska göra det enkelt för dig att bli en nöjd & glad kund hos oss.

Timjan & Träd startade 2012 av Richard Sundien & har under åren arbetat fram ett arbetssätt mot er som kund som bygger på förtroende, öppenhet & professionalitet.

Idag är vi 16 anställda fördelat på 6 olika arbetsgrupper som alla är professionella & innehar olika trädgårdsspecialiteter.

När ni som kund kontaktar oss så försöker vi matcha ert behov mot den grupp som är bäst på att utföra just arbetet hos er.

Vi arbetar mot löpande räkning där ni som kund betalar för den faktiska tid som vi lägger på er och ert projekt. Detta blir ofta både billigare & bättre än motsvarigheten, som är att jobba mot ett fast satt pris.

Vid större anläggningsprojekt så brukar vi kunna ge ett riktpris baserat på liknande arbeten som vi gjort. Observera att detta är ett riktpris & inte en fastprisoffert.

Utöver vår timtaxa så tillkommer ev. maskinkostnader, körersättning (Sorry, men det är kostsamt att köra tunga arbetsbilar & ofta med lastade släp) Vi tippar gärna ert trädgårdsavfall, dock kostar det för oss som företag att tippa och detta tillkommer på er faktura.

De flesta av våra skötselarbeten innefattar Rut-avdrag. Vi tar hand om hela den ansökningsprocessen. Läs mer om detta på skatteverkets hemsida.www.skatteverket.se

Efter vårt utförda arbete hos er så rapporterar vi in vår arbetstid, körning, maskiner, tipp etc. i vårt affärssystem. Av detta skapar vi en faktura som skickas till er inom någon dag. I fakturan så står allting specificerat på ett förståeligt sätt så att ni också har koll på vad ni betalar för. Vid större anläggningsprojekt fakturerar vi löpande veckovis med löpande avstämningar.

Vi tillämpar 14 dagars kredittid & skickar helst våra fakturor via mejl.

Vår timtaxa för 2023 är 540:- + moms (675:- inkl moms)

Timtaxa att betala efter Rut- & Rotavdrag:

337:50 inkl moms efter Rutavdrag (trädgårdstjänster m.m.)

472:50 inkl moms efter Rotavdrag (hustjänster, arbeten i direkt anslutning till bostadshus)

Körersättning 2023, exkl moms:

Bil: 7:-/km

Bil med lätt släp: 8:-/km

Bil med tungt släp (3,5 ton): 12:-/km

Tippavgift, exkl moms: 400:- för lätt släp, 650:- för tungt släp.

Hör av dig så hjälper vi dig till en

grönare & vackrare framtid!