Trädgårdsdesign

Vi designar gärna er trädgård, er entré eller er uteplats!

Vad ni än önskar så har vi ritningen för er. Allt från kreativa idéskisser till inspirerande illustrations-ritningar & detaljerad planteringsplaner. Lisa, som är vår trädgårdsdesigner, kommer ut till er för att hjälpa er med er trädgård. Hon har mångårig erfarenhet av trädgårdsdesign och är utbildad diplomerad trädgårdsarkitekt. Eftersom vi alltid utgår från kundens behov så är varje uppdrag unikt.

SÅ HÄR KAN DET GÅ TILL:
1. Hembesök - Vi inleder alltid med ett första hembesök där vi går vi igenom era önskemål, behov, idéer, ekonomiska ramar, tidsplaner och trädgårdens förutsättningar. Du förbereder dig med en skalenlig tomtkarta som vi utgår ifrån. Beräkna att hembesöket tar ca 2 timmar.
2. Idéskiss - Vi sammanställer en Idéskiss som mejlas till er. Ni har nu möjlighet att komma med synpunkter och göra ändringar innan arbetet går vidare.
3. Färdig ritning - Idéskissen renritas utefter era önskemål, detaljer fylls på och färdigställs. Det färdiga materialet presenteras på överenskommet vis.

VIDARE ARBETE
När ritningen är klar så fortsätter vi gärna att färdigställa er trädgård. I Timjan & Träd finns engagerad personal med stor kompetens och erfarenhet inom trädgårdsanläggning. Efter att ni kommit fram till en design som ni gillar är det dags att anläggarna tar vid, och här har vi den absolut bästa lösningen; Lisa, som har arbetat med designen, kommer vara med och bygga med anläggarna så att alla lösningar blir optimerade och kostnadseffektiva.

BRA ATT VETA:
Kostnad - Kostnaden för ritningsuppdrag är löpande timkostnad, 448:- + moms. Milersättning och körtid tillkommer) Räkna med ca 2 timmars debitering vid ett första möte och ca 4 timmars arbete för en enkel, svartvit ritning. Vi kan även rita i 3D som ger en väldigt bra överblick på er nya trädgård.
Förberedelse Tomtkarta - Förbered gärna en tomtkarta innan vårt första möte. Kommunen där ni bor kan hjälpa er med detta. Vi kan mäta in tomten till en timkostnad om ni inte har någon.
Checklista - För att utnyttja tiden på bästa sätt rekommenderar vi er att skriva ut Checklista. Ta en stund och reflektera över er trädgård. Det vinner vi alla på.
Budget - Fundera ut er budget. Detta är en central del och speglar direkt hur stor byggnation ni kan göra. Vi vet att detta är en svår fråga eftersom en privatperson sällan har en korrekt uppfattning om vad en trädgårdsanläggning kostar. Vi bistår givetvis med kostnadsuppfattningar.